17 februari 2014

Studiebesök

Allmänt

Var idag på studiebesök på WHITE arkitektkontor här i Göteborg. Var riktigt intressant att lyssna och ta del av några av deras kommande projekt. Ett av dem ska bland annat ske vid chalmers. Dagar som denna blir jag sugen på arbetslivet och tjäna lite cash samtidigt som man ritar feta hus hehe...

 

Annars då? Jovars, förutom att jag idag är inne på min åttonde sjukdag så lever jag. Mår mycket bättre idag än vad jag gjorde igår så hoppas vändningen är på G nu. Tävlingspremiär om exakt 18 dagar och jag tycker det ska bli riktigt kul. Är taggad på en ny säsong, att bli ännu bättre och att nå mina mål. Har också börjat räkna ner dagarna till Avicii, 11 dagar kvar brudar!!

 

 

Idag bjussar Götet på sooool. Vårkänslor it is! Denna bild är tagen högst upp på Whites kontor, utsikt över hela innerstaden. 

 

8 februari 2014

#3

Allmänt

3. En plats som haft stor inverkan på dig.
 
Detta är ett ganska självklart val för mig och jag antar att de flesta vet vad svaret är.
Eksjö och min tid på OLGY har satt djupa spår i både kropp och knopp och därför är det platsen som haft störst inverkan på mig de senaste åren.

Elevhemmet
 
Det är tre år som jag minns tillbaka på med glädje. Det känns så konstigt att jag under sista halvåret mest kände mig less på stället och ville ut i världen och prova något nytt. Och när man nu tittar tillbaka på det, inte minns en enda dålig stund. Antar att det är så med platser och människor som betyder så oerhört mycket för en. 
 
Skolavslutning i 1:an
 
Människorna jag träffade där är svåra att ersätta, vilket jag inte heller vill göra. De jag träffade varje dag, varje vaken stund, är vänner jag kommer ha för livet. Vi kanske inte pratar varje dag, inte ens varje månad, men när vi ses är allt som vanligt igen. De är mina bästa vänner.
 
Skol-VM Italien.
 
Jag minns när jag fick samtalet om att jag kommit in i Eksjö. Jag var i Tyskland på utbytesresa när det ringde i mobilen. Det var Svenne som ringde och talade om att han hade en rolig nyhet som jag jag inte fick tala om för någon. Jag minns att jag hade svårt att hålla mig och gjorde snabbt en "hemlig" statusuppdatering på FB.
 
 
 
Hösten kom, och nollningen med den. Tuff period men vi höll ihop och klarade det. Började ny klass, NV10A. Det tog ett tag att få kontakt med de ickeorienterade i klassen men det var värt väntan eftersom jag hittade några tjejer som är guldvärda. Även där hittade jag nya bästa vänner. 
 
 
 
Jag har utvecklats så oerhört mycket som människa dessa tre åren och minnena jag tar med mig därifrån är oändliga.
Vissa frågar mig om jag någon gång ångrar att jag inte gick på gymnasiet hemma och mitt svar blir alltid detsamma; absolut inte. 
Det har varit en resa för livet och Eksjö kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Jag hoppas att 5 år i Göteborg kommer bli minst lika roligt och bra, även om det blir på lite andra förutsättningar. 
 
 
Till alla er i Eksjö, jag saknar er och jag hoppas att jag får komma tillbaka och träffa er snart. 
LEKER JUST NU! Igår hade jag och Linnea inflyttningsfest med massa goa brudar. Det var jättekul och slutade med utgång på excet i stan för vi var ju tvugna att fira lite extra. Anledningen till detta var för att vi alla blev godkända på arkitekturhistoriatentan, SÅ SJUKT GÖTT! Det är en sån lättnad att inte längre behöva gå runt och oroa sig för detta.
Just nu håller vi på med konstruktionslära och hållbar utveckling. Alltså två kurser samtidigt, börjar kännas att det ligger på lite annan nivå än gymnasiet. Annars tränar, äter och sover jag.