Mer än två månader på andra sidan gränsen har gått. Jag har skaffat jobb och vardagen rullar mer eller mindre på. Det är ju snart jul, vart tar tiden vägen?! Eller ja, det är en och en halv månad kvar till jul, men vintern kom med stormsteg i helgen så nu är det snart dags att valla skidor (läs: snart dags för Mats att valla skidor) och då känns julen automatiskt nära. Mats försöker förövrigt göra mig till en skidfantast och kom för några veckor sedan hem med ett par nya stavar till mig. Jag tog mig ut på ett kort rullskidepass men det stannade där. Han får kämpa lite hårdare innan jag byter löparskorna mot pjäxor när det inte är snö ;)
 
Bild från i lördags efter att det snöat konstant i ett dygn. 
 
Om vi ska gå tillbaka till flytten så var mina första dagar i Norge inte så spännande. Gick ganska segt med jobbsökande och jag var som vanligt sjuk. Det vill säga att jag mest låg på soffan och plöjde serier eller tog korta promenader för att få komma ut och andas frisk luft. Efter att ha sökt jobb i en liten mataffär här i närheten och fick svar om att det var jag och 300 till som sökt en och samma anställning så började jag fundera på om det ens skulle vara möjligt för mig att få ett jobb här. Men det gick inte så lång tid innan det släppte och under en och samma vecka var jag på tre olika intervjuer. 
I två veckors tid hade jag två jobb jag pendlade mellan men just nu jobbar jag bara på SATS Elixia. Jag är anställd som "salg- og servicemedarbeider" men har också fått ta en del pass i Mini-Sats där jag passar barn medan deras föräldrar tränar. Det är ett jobb jag trivs med och det passar helt in i mitt beslut om att göra något helt annat detta året. För er som undrar över språket så går det bra! Jag förstår (nästan) allt men det dröjer nog ett tag innan någon kommer få höra mig prata norska... 
 
En väldigt fin septemberdag vid Oslo-fjorden.
 
När allt löst sig på jobbfronten så var oktober precis runt hörnet, och jag hade fortfarande inte blivit helt frisk. Det hade nu gått 10 veckor sedan O-ringen där jag dagen efter sista etappen blev riktigt sjuk. Under de sista fem veckorna av denna period hade jag ungefär hälften sjuka dagar. Jag var extremt trött, ont i halsen och huvudvärk lite då och då och till slut bokade jag en tid hos läkaren. De tog alla möjliga prover på mig för att få svar och när provsvaren kom tillbaka så såg allt självklart bra ut. Men det som framgick var att jag någon gång under perioden som varit haft körtelfeber(?!). Så att jag hade en trött kropp var inte konstigt. Statusen i just denna stund är ungefär densamma. Tränar några dagar i veckan, får ofta ont i halsen och då blir det vila igen. Som i lördags när jag tog mig till gymmet men kände direkt att något var fel och fick gå hem igen. 
 
Säsongen 2016 är slut och enligt FunBeat tränade jag cirka 300 h. Men mellan 1 november 2015 och 31 oktober 2016 har jag haft 40(!!!) sjukdagar och 40 vilodagar där de flesta av vilodagarna varit för att jag inte ska bli sjuk. Jag hoppas på att denna trenden snart vänder och att 2017 blir ett friskt år! Snälla tomten! 
 
Och avslutningsvis en till fråga som folk ofta frågar om: Hur länge blir jag här? Förhoppningsvis tills hösten 2018 då tanken är att börja plugga igen. Nästa höst är planen att göra praktik och jag hoppas på att hitta något här i Oslo. Oslo är en fin stad, även om kollektivtrafiken kan vara en av de sämre. Men det kan vi ta i ett annat inlägg :) 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress