19 januari 2016

15 blev till 16

Allmänt

2015 är slut och 2016 är här. Jag har aldrig haft några nyårslöften och likaså i år. 
 
I januari förra året tog jag valet att byta klubb. Något som jag kanske inte gjort om jag fått gå tillbaka ett år i tiden. En illusion om att hitta tillbaka till glädjen inom idrotten tog över och jag hade egentligen aldrig speciellt roligt. Det handlade nog inte om vilken klubb det var jag bytte till utan det var mer att pressen som tidigare bara kommit från mig själv, kom nu också från andra och det blev inte riktigt som planerat. 
2015 blev alltså första året utan en satsning inom orientering. 2015 blev året då orientering inte längre var det bästa och roligaste jag visste. 2015 blev första gången sedan barnsben jag inte deltog i O-Ringen. 
Träningstimmarna har aldrig varit så få, penicillinkurerna har varit lika många som vanligt om inte fler och klumpeduns(oturs)-Agnes hängde fortfarande med. 
 
Men de få gångerna jag faktiskt tränade kontinuerligt blev 2015 också året då jag bitvis kände mig både snabbare och starkare. Jag deltog i våras i min första halvmara där jag passerade mållinjen efter 84 minuter. Under sommaren när jag tog mig tid att träna mycket och pass av kvalité kändes det som att jag flög fram, en känsla som inte infunnit sig sedan jag var 14. Formen försvann sedan i takt med att skolan började igen och tiden till att träna hårt inte riktigt längre fanns där. Men jag sprang på hösten mitt första 10km lopp på sex år och klockan stannade ändå på 39 min, med en känsla i benen av att det fanns krafter kvar.
 
Nu väntar 2016. 2016 med noll placeringsmål, ganska få tävlingar inplanerade just nu och om några veckor ett stundande kandidatarbete. I sommar har jag förhoppningsvis en kandidatexamen i Arkitektur och kommer då också att pausa. Om det blir ett eller två år är fortfarande oklart men det finns saker jag vill göra som jag inte hann med efter gymnasiet. 
Jag vill tjäna mina egna pengar(!), göra praktik, se världen, träna och kanske ett försök till en ny satsning. Jag vet inte i vilken ordning jag vill göra allt men jag har mina idéer. Kommer förhoppningsvis lämna Göteborg en liten period och uppleva nya platser. Ja, vi får se var år 2016 slutar. Inget mig emot om det slutar på en sandstrand någonstans likt 2015.